Kleuterproject 2&3KK: 'Een schat op zak'

Geplaatst op 7 dec 2019
Kleuterproject 2&3KK: 'Een schat op zak'

Sen en Izarra, onze reporters hebben dit verteld en getekend over de week:

“We hebben de hele week over de Sint geleerd. We hebben onze Sintbrief gemaakt en we zijn die ook echt gaan posten in een postbus hé! We hebben daar ook onze naam en de naam van de Sint op gestempeld zodat die zeker wist van wie de brieven waren en voor wie ze zijn. We knutselden ook nog vanalles over de Sint en we maakten ons eigen cool speelgoed! Wanneer mogen we dat eigenlijk mee naar huis nemen?? En we hebben het lievelingseten van de Sint gemaakt!!! Appelpannenkoeken, dat was super lekker! En vandaag kwam de Sint op bezoek in de klas en kregen we een nieuwe autogarage, kassa, koets en mooie boerderijdieren! We hebben daar al heel leuk mee mogen spelen vandaag…”

 

Maandag starten we met ons eerste kleuterproject, joepie! Deze keer een project met 2 & 3KK. Het wordt een week vol schatten op zak… Wat kom je tegen op straat? Wat past er in je zak of is het te groot maar wil je het toch graag meenemen, want zie je daar nu net niet iets heel speciaals in? Wat kunnen we met al die materialen die we zomaar ergens vinden of vanonder het stof halen in de kelder, op zolder, … allemaal maken? Dat zien we bij juf Anaïs in de klas… Welke prachtige kunstwerken kan je maken met allerlei gevonden materialen? En kunnen we die kunstwerken zelf nabootsen? Kunnen we er prachtige stillevens van maken? Dat dokteren we dan weer allemaal uit bij juf Nancy in de klas.

Op donderdag 12/12 gaan we op uitstap naar Wiels, naar de tentoonstelling van Gabriel Kuri: ‘Sorted, resorted’. We zoeken ook nog iemand die met ons mee wilt gaan, samen met de heleboel andere begeleiders die ons al gaan vergezellen op onze uitstap, joepie! We zouden rond 10u15 vertrekken en rond 14u15 schatten we terug te zijn… Bij interesse stuur me zeker een mailtje!

Een projectweek is niks zonder een heus projectlied: ‘De dingenzoeker’:

‘Ik ben de dingenzoeker, ik kijk rond en rond.

Op stap en langs de weg, op de stoep en op de grond.

‘k Verzamel alles wat een ander niet gebruiken kan.

Daarom ben ik de verzamelman.

Witte, witte keien/kleine fijne dingen, tim tam tak.

‘k Verstop ze snel in mijn jaszak.’

 

Wij kijken er alvast enorm hard naar uit!

Heb je thuis iets liggen en dat zou als ‘schat op zak’ kunnen dienen? Geef maar mee met je kleuter!

 

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso