Geplaatst op 27 feb 2020
Vriendschapshelden

Hopelijk hebben jullie kleuters al genoten van een deugddoende vakantie, is de carnavalsdag het gespreksonderwerp geweest van de vrijdagavond, want wij als juffen vonden het alleszins meer dan geslaagd, én hebben ze gisteren een beetje in de sneeuw kunnen spelen…?

Na de vakantie starten we een nieuw thema: ‘Vriendschapshelden’. Er zijn in onze klas al heel wat mooie vriendschappen ontstaan, maar kennen de kleuters elkaar ook door en door? We leren elkaar NOG BETER kennen door verschillende uitdagingen samen aan te gaan, we geven iedereen een superheldennaam met echte superheldenkenmerken (kenmerken die de vriendjes in de klas aan elkaar geven), we knutselen uiteraard ons eigen heldenkostuum, we leggen verschillende parcours af als echte helden, maar houden in het achterhoofd dat het niet belangrijk is dat wij zelf als persoon/held het parcours afleggen, maar als TEAM! En uiteraard maken we nog heel wat kleine knutselwerkjes: we schetsen onszelf als held: hoe wil ik eruit zien?, we knutselen nog echte heldenmaskers voor bij ons kostuum, ... 

EVENTJES IETS TOTAAL ANDERS….

Tot nu toe zijn er heel wat verjaardagstraktaties opgegeten met te veel chocolade, slagroom, suikerpasta, … en als ik heel eerlijk ben, heb ik telkens heel wat moeten weggooien met spijt in het hart… Het is een algemene schoolregel dat een traktatie ZONDER CHOCOLADE, ZONDER SLAGROOM, … moet zijn. Heb je weinig inspiratie? Ga dan zeker eens naar deze link: https://pin.it/9v0G8rO Ik heb een pinterestbord aangemaakt om traktatie-inspiratie op te doen: ‘Gezond trakteren in 2KK’. Ik ben alvast benieuwd naar de lekkere traktaties en ben er zeker van dat er vanaf nu niets in de vuilbak zal belanden??.

MEEBRENGEN

Een oud t-shirt, mag een oude t-shirt van mama/papa/… zijn, wij gaan die verknippen tot een superheldencape! Heb je er meerdere thuis liggen die je niet meer nodig hebt, breng maar mee!

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso