Wij leren van elkaar tijdens onze uitbolweek

Geplaatst op 20 jun 2020
Wij leren van elkaar tijdens onze uitbolweek

Amai, ik ben heel fier op mijn pateekes. De collega’s hebben genoten van ons dinomuseum en daarom mogen jullie ook nog meegenieten. Vergeet wel niet… zonder ticket heb je geen toegang ...

En als je je kleuter niet direct een rondleiding ziet geven… soms ben ik vergeten filmen, maar ik ben er zeker van dat je thuis bij het eerste stukje af en toe wel de pauzeknop kan induwen en verschillende woordjes uitleg krijgt ??.

 

Om de tijd in 2KK leuk af te sluiten, gaan we een weekje en ook de laatste anderhalve schooldag van elkaar leren en vieren we op vrijdag onze zomervriendjes ?? (Sehmusali, Viggo, Luka, Ezra)... Een mini opsomming van wat de juffen nog graag willen doen in de klas:

  • Ons eigen klaslied maken

  • Zelf pasta maken > deeg maken, uitrollen in het pastamachine en we maken op donderdag ons eigen pastagerecht (je moet op donderdag dus geen lunch voorzien)

  • Juf Tine gaat met de kleuters creatief aan de slag

Oei onze week is bij deze wel nog lang niet ingevuld… Wat kunnen de kleuters van elkaar leren? Brainstorm eens met je kleuter in het weekend: een gezelschapsspel, een tekentechniek, iets bakken, toveren, een dansje, een nieuw liedje, … Je kleuter mag het op maandag meenemen, aan mij vertellen, zo voorzien we hier de tijd voor in de klas.

  • Een spel meenemen? Eventjes naamtekenen dan...

  • Heel graag iets koken? Mail me gerust en dan kijken we of het past, we de materialen hebben

  • De anderen een dansje aanleren? Geef het liedje mee op een briefje.

  • Een speciale teken/-knutseltechniek, trucje, ...  uitleggen? Oefenen maar...





 

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso