Zo veel lichaamsdelen

Geplaatst op 20 sep 2020
Zo veel lichaamsdelen

We hebben leuk gefietst en elkaar goed geholpen met de zware fietsen naar de grote speelplaats te dragen. In de klas hebben we hard gewerkt aan ons plakboek, neem zeker eens een kijkje dan stellen de patatjes zich even voor. Ja, we hebben onszelf deze week een naam gegeven, ‘t is te zeggen, jullie eigen kleuters hebben dit gekozen. Zij zijn de patatjes en ik ben de grote patat.

Daarnaast hebben we goed geoefend op ons versje:

Dit ben ik en dat ben jij,

Ik kijk naar jou en jij naar mij

Ik zie je ogen met puntjes erin

Ik zie je wangen en daaronder je kin

Daar opzij zie ik allebei je oren

Maar je neus zit recht van voren

Nu even voelen, je haar is zacht

Dat is je mond, waar je mee lacht

Ik zie je tanden mooi op een rij

Steek nu je tong eens uit naar mij’

We oefenen deze week nog verder en maken er zelf leuke prenten en foto’s bij!

 

Heel wat lichaamsdelen zijn ons nog onbekend, dus die ontdekken we deze week aan de hand van allerlei spelletjes, knutselwerkjes, … We maken onze eigen handkartonherfstboom, dat klinkt alvast speciaal, we meten alle vriendjes van de klas en maken dit voor onszelf visueel, we proberen met plasticine mannetjes te creëren met alle verschillende lichaamsdelen, we lakken gelamineerde nagels, knutselen brillen, spelen oogarts en gaan er eens op bezoek, we proeven geblinddoekt allerlei zaken, hopelijk niets te zuur, alhoewel…. En we eindigen onze week met zelfgemaakte perenwafels met peren uit Juf Alisha haar tuin…  Smullen maar!

 

Dat klinkt als een drukke week voor die patatjes… ik heb er alvast weer zin in!

 

Ps. Denken jullie nog aan turnpantoffels voor de turnles? En vanaf morgen mag je terug een handdoek (naamtekenen) meegeven met je kleuter, er komt een leuke ‘handenwasstraat’ op de speelplaats, joepie!

 

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso