Het tweede gaat op stenenjacht!

Geplaatst op 17 okt 2020
Het tweede gaat op stenenjacht!

Er zijn prachtige röntgenfoto's gemaakt met toververf (water en ecoline), met wasco en wattenstaafjes, er zijn heel wat medicijntjes voorgeschreven en papegaai Luki die heeft er wel heel veel moeten innemen en is zeker wel 100 keer ziek geweest en terug opgelapt door al de dokters van de klas!

Op woensdag vierden we ook de verjaardag van Jerom, de extra patatjes in onze klas (Lauren, Lucy en Lars) konden meegenieten, de hele week speelden en werkten ze mee in onze klas. Ze zijn altijd welkom!

Maandag starten we met ons eerste project, een virtueel project met het 2e leerjaar, amai spannend zeg! We gaan gedurende 2 weken aan de slag met het boek: ‘Max en de toverstenen’. Het 2e leerjaar wisselt wat informatie uit met de 2e kleuterklas, daagt elkaar uit, geeft elkaar opdrachten en dat gezien de huidige omstandigheden (covid-19)  allemaal virtueel of heel old school per post ??.

We maken onze eigen toverstenen, gaan op zoek naar stenen voor in onze eigen schatkist, maar moeten we dan niet iets in de plaats geven? We bouwen het rotseiland na van Max de muis, zoomen in op de goede afloop van het boek, het 2e leerjaar zoomt in op de slechte afloop en op het einde van de 2 weken brengen we de 2 aflopen samen. Hoe zou dat aflopen? En wie weet verandert onze hele klas wel in een grote toversteen?! 

Misschien kan je thuis al eens samen naar een poppenspel van Max en de toverstenen kijken.

Wij gaan ook nog hetzelfde liedje leren als het 2e leerjaar: 

Stenenjacht

Hé, wat zijn dat voor speciale stenen?

Mag het 2e leerjaar die eens lenen?

Of is 2KK er misschien iets mee?

Ik vraag me af wat ze ermee gaan doen, spannend hé!

Misschien krijgt elke steen wel een leuk verhaal?

Wat we al zeker weten, de stenen staan centraal!

Ga nu maar allemaal op stenenjacht,

Want dat is wat van ons wordt verwacht!

 

> Wie thuis stenen heeft liggen die een tweede leven mogen krijgen in onze klas, geef maar mee!

 

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso