Midden in de winternacht

Geplaatst op 5 dec 2020
Midden in de winternacht

En of de Sint blij was met onze pepernotenfabriek!! Kijk maar eens mee… We hebben er best veel werk aan gehad en de kleuters maakten hun fantasiemijters ook helemaal zelf dus daar is het meeste  van onze tijd in gekropen, we hebben onze sintbrieven wel gemaakt, maar zijn ze niet meer gaan posten op de postbus, we hebben ze wel naast onze schoen gezet! Sinterklaas heeft geproefd van een zoutdeegpepernotenkoekje van Hektor en vond het best vies…. Het paard heeft goed gedronken van het water van Pixie en smulde bijna alle wortels, appels, pastinaken op van de kinderen, 1 worteltje heeft hij toch een beetje afgeknabbeld achtergelaten… De kleuters waren heel blij met het speelgoed van de Sint en konden gisteren er al leuk mee spelen.

Maandag leiden we rustig ons nieuwe thema in. Volgende week gaan we vooral inzoomen op het kerstverhaal, het nabouwen in de bouwhoek, het zelf knutselen aan de creatafel, versieren we onze klas al een beetje in het kerstthema en maken het gezellig.

De week erop gaan we dan weer vooral overal het kerstfeest zelf integreren, we bouwen kerstbomen in de bouwhoek, houden ons eigen klaskerstfeestje in de familiehoek, spelen kerstspelletjes, … We proberen de kerstsfeer zo veel mogelijk te integreren met 1 rode draad: ‘gezelligheid’.


Wie heeft er thuis wat kerstversiering te veel en leent het graag uit aan onze klas de komende 2 weken? Een kerstbal, een slinger,... wij zijn blij met alles ??

Wie thuis schoendoosdeksels heeft en ze kwijt wilt, mag die ook meegeven op maandag.

 

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso