Een nieuw patatje in onze klas

Geplaatst op 9 jan 2021
Een nieuw patatje in onze klas

We hadden een leuk weekje met heel wat verjaardagen. We hebben Elizan, Sory Binta en Aissata in de bloemetjes gezet en dus veel lekkers gesmuld. Jullie kleuters zijn daarom dus bijna elke dag met hun koek huiswaarts gekeerd, tenzij ze die nog ergens stiekem hebben opgegeten natuurlijk ;-).

Naast de verschillende feestjes moesten we van de juf leren om wat langer in een hoekje te blijven. We oefenen nu met de zandloper (10 min), pas als de zandloper volledig is doorgelopen, mogen we vanaf nu van hoekje veranderen. Het lukt ons al redelijk goed, de juffen waren blij!

Er is nog een nieuwe zandloper in onze klas (5 min), die gebruiken we nu om supersnel zonder te duwen, botsen, trekken, onze jassen, mutsen, sjaals, handschoenen aan te doen. Pappie makkie, we blijven oefenen om de klus zelf op 3 minuten te klaren én de kleuters helpen elkaar hierbij heel goed, wat fijn!

Ook op ons takenbord is er een kleine aanpassing, vanaf nu zijn er vriendjes verantwoordelijk om na elke speeltijd, voor het eten, als we naar huis gaan, elke kleuter een pompje zeep op zijn/haar handen te geven. Echte helpers in 2KK!

Over nieuwe zaken gesproken… We krijgen vanaf maandag er ook nog een nieuw vriendje bij! De kleuters zijn gisteren voor het nieuwe patatje aan het werk gegaan zodat zij zich direct thuis gaat voelen in onze klas. Ze maakten verschillende armbandjes, kettingen en ze knutselden een te gekke robot met daarop het gekozen symbooltje voor het vriendje. Welkom Sultan, het bijtje (symbooltje).

Deze week dus niet te veel nieuwe dingen, maar vooral een warm welkom creëren voor Sultan en ervoor zorgen dat ook zij zich goed voelt tussen al die andere patatjes.

Woensdag 13/01  = pedagogische studiedag = wel opvang (mits inschrijving), geen school!

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso