Kleurrijk en net echt, voilĂ - da's kunst!

Geplaatst op 6 mrt 2021
Kleurrijk en net echt, voilĂ - da's kunst!

Overal zagen we stippen nadat we op maandagochtend het boekje: ‘De stip’ hadden gelezen. We liepen eens over de 2 speelplaatsen en ja hoor: een stipje hier, een stipje daar, stippen, stippen, stippen! De patatjes schilderden, knipten en plakten erop los… We noemden het: ‘stippenkunst’. Naam/stempel eronder en voila, kunst! Ook probeerden we elkaar te schilderen met in het achterhoofd de gekke ideeën van meneer Kandinksy. We hoorden kleuren en zagen geluiden en gingen aan de slag. Het werden de leukste vriendjesportretten. We boetseerden daarnaast nog onszelf en gaven onszelf allerlei gekke kleurtjes net zoals we ons op dat moment voelde, want als we onze ogen dicht deden, zagen we het paardje van meneer Kandinsky en die toonde ons hoe het moest!µ

Meneer Kandinsky zijn paard loopt nog in onze klas rond, zeker als we onze ogen sluiten… daarom kunnen we wel niet anders dan nog een weekje rond kunst te werken!

 

Magritte krijgt ook een plaatsje in onze klas aan de hand van het boek: ‘Meneer René’ van Leo Timmers. Zouden de kleuters weten dat meneer René in Schaarbeek begraven is?

 

We maken los van de 2 kunstenaars gekke groepskunstwerken aan de hand van leuke workshops… Om al iets te verklappen: de ene workshop zal met een magische dobbelsteen zijn en de andere wordt een klasworkshop, precies een grote tekenfabriek!

 

En tussendoor vieren we op woensdag Frodo zijn verjaardag én leren we nog een versje… Druk, druk, drukkkk!

 

‘De kunstenaar’

Als het kon dan zou ik alles willen kleuren.

De bomen zwart, de wolken geel en rood.

Het gras oranje en de koe roze.

Paarse rozijntjes in mijn rozijnenbrood.

Mijn juf die zegt dan altijd: “Nee, dat kan niet, want gele wolken da’s een beetje raar…”

Maar ach… Ze wil het maar niet snappen: “Ik ben gewoon een échte kunstenaar!”

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso