Geplaatst op 12 jan 2020
kleurenatelier

Nogmaals hallo lieve ouders

Na de klaspost, natuurlijk ook een post over wat voor LEUKS ons te wachten staat volgende week. 

Ook de juf vindt dit een heel leuk, expressief DOE-thema! We zzzzzzzoemen in op de primaire kleuren geel, rood en blauw. Al doende ontdekken we deze kleuren. We mogen er vooral muzisch mee aan de slag.

Stampen met onze voeten in de rode verf op boze muziek, schilderen met geel op aluminiumfolie (reflectie), rechtstreeks op de tafel schilderen met verschillende tinten blauw, ...

We worden een beetje echte kunstenaars eigenlijk. Tijdens deze muzische activiteiten dragen de kleuters natuurlijk een SCHORTJE! Maar het is misschien ook handig om hen deze week kledij aan te doen die tegen een spatje verf kan. :-)

Ook de kleuren wit en zwart komen al eens aan bod, maar dit zijn eigenlijk geen echte kleuren. Wit is licht en zwart is eigenlijk het gebrek aan licht. Dus geen echte kleuren. 

Al doende leren wij deze kleuren op een passieve en actieve manier kennen. Een extra uitdaging is te vinden in de verschillende tinten blauw, rood en geel

 

Vervolg//

De week van 20 januari - 24 januari gaan we ook verder met ons kleurenatelier, maar dan gaan we de kleuren mengen! Bruin, paars, oranje, groen, grijs? Maar meer daarover later! 

Oooh en ons WINTERFEEST komt er ook bijna aan op ZONDAG 26 JANUARI !

Lieve groetjes, juf Maité

terug

Onze klas

Welkom bij JK B - Giete!!

Volg hier onze avonturen van in de klas.

We zijn een een diverse klas en vinden het belangrijk dat je jezelf kan zijn.

Want jezelf kunnen zijn is het fijnste dat er is!

xoxo