Reflectie afgelopen week

Geplaatst op 14 feb 2019

Dag iedereen*
Onze laatste week samen loopt op zijn
einde..  Maandag verwachten we juf Anaïs terug,
dat zal een blij weerzien zijn! Lucy maakte een mooie
tekening voor juf Anaïs, die we al doorstuurden naar haar.
Maandag maakten we met een stappenplan en opdracht-
kaartjes speciale medicatie, die we in een klein glazen flesje
stopten en konden verkopen in de apotheek. De pilletjes moesten héél klein worden gerold, anders pasten ze niet in het flesje. We maakten ook nog een warm drankje tegen verkoudheid, met gember, heet water en citroen. Matthias zorgde ervoor dat er zeker genoeg honing was, Hanna roerde alles dooreen en Orion was proever van dienst. Sultan, Elia, Sarah en Naime vonden het super lekker.
Iclal was donderdag jarig en bracht leuke hagelslag-cakejes mee, we zongen allemaal voor haar en er werden natuurlijk 4 kaarsjes uitgeblazen. Of .. waren het er 3? Sevren, Ben en Sarah wouden  dat ik een “fopje” maakte toen ik de kaarsjes wou aansteken. Volgens Seppe was het ook niet het juiste fopje dat ik maakte.. J Soms moet het héél juist zijn bij vier en vijf jarigen, ik denk dat jullie dit wel herkennen thuis J ?

Het grote pleisterspel was fijn om te spelen, we oefenden adv een draaiend rad op een leuke manier minder gekende lichaamsdelen in: hals / elleboog / dij /.. Ben koos om zijn pleister niet bij zichzelf, maar op de lippen van Mamadou Talibé te kleven, en ikzelf kreeg van Sevren een pleister op mijn hals. Er werden veel zieken verzorgd in het ziekenhuis en er kwamen allerlei dokters kijken, maar soms werd er niet respectvol omgesprongen met het speelgoed. Jeroom had een dokterstas meegebracht en wou eventjes kwijt in de kring dat hij alles weer zou meenemen als er nog spullen op de grond werden gegooid. Die boodschap bracht hij op een mooie, rustige manier en kon op bijval rekenen van mezelf. De anderen dachten hierover na en we gingen kijken hoe het vrijdag dan zou verlopen.  Donderdag was Dino Didi ook nog eens ziek en stond vol rode stippen. Volgens Ellis deed dit geen pijn, en Sevren was er heilig van overtuigd dat de dino zeker twee spuitjes moest krijgen van dokter Sylke. De kleuters waren heel enthousiast toen dokter Sylke kwam vertellen en tonen wat er allemaal in haar dokters-rugzak zat, en ze zorgde er ook voor (jawel, met één spuitje) dat Dino Didi snel zou genezen zijn.  
                                Vrijdag doen we nog een video-gesprek met juf Anaïs, dan kunnen we onze vragen afvuren
                                die we hebben voorbereid, en kan zij eens kijken of we zijn gegroeid..
Ik vond het vijf weken héél erg fijn bij jullie in de klas, merci daarvoor!*            dikke zoen, _______ juf K

 

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso