1,2,3,4 Rekenfransk(e)ius is hier!

Geplaatst op 7 mrt 2020
1,2,3,4 Rekenfransk(e)ius is hier!

De heldenweek zit erop en de kleuters willen vanaf nu alleen nog maar met hun superheldennaam aangesproken worden… Dat went wel hoor!

Vanaf maandag gooien we het over een heel andere boeg… We rekenen en tellen erop los met Rekenfranske… Rekenfranskius komt uit een diepe winterslaap of is het nu winterrust? Alleszins hij is het een en ‘t ander verleerd… Hopelijk kennen de kleuters al genoeg rekentrucjes om ervoor te zorgen dat Rekenfranskius EINDELIJK weer bijgebeend is…

We bouwen met duplo cijfers na, timmeren nageltjes in plankjes en vormen cijfers met rekkertjes, verzinnen zelf verschillende rekenspelletjes met zelfgekozen materiaal uit de klas, we knutselen ook allerlei zaken en verwerken hier telkens verschillende cijfers of rangordes in…  We kijken naar wat ons grootste speelgoed is en wat is nu ons kleinste? En als Bahpenda 5 superhelden tekent en Wahabislak tekent er 3 wie heeft er dan het meeste superhelden getekend? En hoeveel superhelden moet Bahmadman nog tekenen voor Wahabislak om er samen evenveel als Bahpenda te krijgen? Wie heeft er nu het grootste stukje taart/cake gekregen van Niklausis haar verjaardag en hoeveel stukjes zijn er gesneden? Kortom we verwerken overal kleine vraagstukjes in over optellen, aftrekken, cijfers, … en gaan er spontaan en speels mee aan de slag.

En uiteraard helpen we Rekenfranskius alle cijfers terug goed te herkennen met een versje...


Woensdag 11 maart = pedagogische studiedag, = geen school, WEL OPVANG!


 

Groetjes,

Superhesius

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso