Geplaatst op 21 mrt 2020
Nieuws van de juf

Beste ouders,

Dag vriendjes/pateekes/kadeekes/deugnieten/...,

 

Gisteren had ik een raar gevoel, ik had mijn vriendjes van de klas al een hele week niet gezien, ik miste de gekke verhalen, de mopjes die ze graag met mij uithalen, de nieuwsgierige vragen, ...


Ik maakte gisteren alvast een videoboodschap met een belangrijke vraag voor mijn vriendjes: 'Rikketikketik', je kan het ook terugvinden op onze klaspagina! Volgende week ben ik van maandag tot en met vrijdag beschikbaar tussen 10 en 12 uur om met jullie kleuters te videobellen, jullie mogen me dan bellen via WhatsApp, laat maar weten via mail welke kleuter interesse heeft.

 

De lente is vandaag in het land en traditiegetrouw trekken wij dan met de hele school naar het park om een ‘seizoensfoto’ te nemen. Het team vraagt om thuis een lentefoto te nemen, kies maar zelf hoe jullie deze maken, dit is alvast mijn foto:

Jullie kunnen je foto (die je kleuter maakt natuurlijk) doormailen naar mij of in het WhatsApp-groepje posten. We maken er een gigantische lentecollage van!

 

Om eventjes over het WhatsApp-groepje verder te gaan: ik zet tijdens het weekend de meldingen af om voor mezelf als klasjuf een lijn te trekken tussen het werk en mijn privéleven. Dus nu kan er iemand deze link al delen in de groep en anders deel ik het maandag wel :-). Hopelijk begrijpt iedereen dit.

En nu nieuwe ideetjes om thuis uit te voeren!

De laatste week in de klas zijn wij aan de slag gegaan met cijfers, het kan zeker geen kwaad om dat nog eens op te frissen! Ik pinde wat extra dingen op ons pinterestbord: https://pin.it/1isMY7i

 

En aangezien de lente in het land is, heb ik ook een aantal nieuwe knutselideeën gepind.

Bloemen maken op verschillende manieren, met verf aan de slag, … 

 

En uiteraard de ideale periode om een mini moestuintje aan te leggen! Ik heb ook al nieuwe zaadjes gekocht :-)

 

En hoe ziet een dag eruit bij jullie?

Klasse paste ook structuurkaarten aan: https://www.klasse.be/220141/structuurkaarten-helpen-ouders-met-structuur/

 

Kennen de vriendjes van de klas de liedjes nog goed? Wie durft er eens een liedje voor de andere vriendjes te zingen en te posten in de klasgroep? Of wie durft er de juf uitdagen om een liedje te zingen en te posten? SPANNEEEEEEEND!


 

Om al eens na te denken over onze liedjes… Ik heb gisteren in het bos een ‘raad-filmpje’ gemaakt (welk vriendje wandelt er daar? Of is het misschien de juf?)

https://photos.app.goo.gl/nrpKbrxSp9J1PtFY7


 

Zijn er ouders met extra vragen? Mail mij gerust, vraag dingen in de WhatsApp-groep, … 


 

Groetjes,

Dikke knuffels voor mijn deugnieten!

 

Juf Anaïs

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso