Extra dinossante weetjes

Geplaatst op 13 jun 2020
Extra dinossante weetjes

En of het een schot in de roos was!!! Elke dag opnieuw legden we een paar dino’s onder de loep. Van de bloeddorstigste vleeseters tot de domste planteneters. Vooral het feit dat er dino’s waren die heel dom waren, vonden ze heel grappig… Bij het in de vele boeken kijken, kreeg ik dan ook vaak de vraag: “Juf is die dino ook dom?”  

Ze genoten enorm van het spelen met de grote en kleine dino’s, het puzzelen, het tekenen van verschillende dino’s met allerlei 2D-tekenmateriaal en daarnaast oefenden we veel op letterherkenning door telkens de dinonamen erbij te stempelen, schrijven, ... Neem maar eens een kijkje in ons foto-album.

Hopelijk worden de papa’s op zondag eens goed verwend. Normaal gezien zou dat geen enkel probleem mogen zijn als de ideeën werkelijkheid worden ??.

We gaan nog een weekje verder werken over de dinotijd, maar nu gaan we vooral met 3D-materiaal aan de slag. We maken een grote 3D- dinopuzzel, maken onze eigen gezonde dinokoekjes en maken daarnaast niet-eetbare versies, fossielen, … En op vrijdag bouwen we ons dinomuseum en zorgen we dat jullie daarna ook thuis kunnen meegenieten.

 

Ik sta al te popelen om de nieuwe dinoweek samen met jullie kleuters uit te werken.


==> Er komen deze week nog vriendjes terug naar de klas, joepieee! 

 

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso