Ik ben ik en jij bent jij

Geplaatst op 12 sep 2020
Ik ben ik en jij bent jij

Elke dag opnieuw waren er nieuwe duootjes in de klas die alles samen deden. Van eventjes ruzie maken tot dikke pret en de slappe lach… Het was me het weekje wel! Papegaai Luki werd elke ochtend wakker gemaakt en zong luidkeels met de kleuters zijn liedjes, uiteraard ook met de nodige fouten en mopjes vooraleer hij het weer goed deed...:

“Papegaaitje Luki, ija deja, is onze nieuwe klaspop, ija deja, hij heeft zijn eten opgegeten en zijn drinken laten staan, ija deja BOEM ‘t is gedaan!” 

 

“Goeiemorgen, goed geslapen? Ben je klaar voor deze dag? Heel goed wakker, niet meer gapen, ja de dag begint met een lach!”

“Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In een week zijn 7 dagen, 7 dagen in een week. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.”

“Weer, weer hoe wordt het weer, vraag ik elke dag. Valt er regen, valt er sneeuw of valt er hagel(slag)? Weerman of weervrouwtje valt het vandaag wat tegen krijgen we dan regen?”

Volgende week gaan we aan de slag met het thema: ‘Ik ben ik en jij bent jij’ het gelijknamige boekje vormt dan ook een beetje de rode draad doorheen onze week. We leren onze verschillende lichaamsdelen kennen, gaan aan de slag met onze zintuigen en creëren doorheen de week een groot 2kk-klasplakboek om iedereen tot in het kleinste detail te kunnen voorstellen. Een digitale versie voor de ouders volgt zeker! Daarnaast gaan we aan de slag met verschillende spelletjes: twister, voeldozen, zelfgemaakte lotto- en memory spelletjes met de foto’s en symbooltjes van de kleuters

En om de week helemaal compleet te maken, leren we een versje:

Dit ben ik en dat ben jij,

Ik kijk naar jou en jij naar mij

Ik zie je ogen met puntjes erin

Ik zie je wangen en daaronder je kin

Daar opzij zie ik allebei je oren

Maar je neus zit recht van voren

Nu even voelen, je haar is zacht

Dat is je mond, waar je mee lacht

Ik zie je tanden mooi op een rij

Steek nu je tong eens uit naar mij’

Wie een fietsje of step wilt meegeven op maandag en dinsdag (turnen), dat kan zeker! We zoomen tussendoor nog in op de week van de mobiliteit...

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso