Diepzeedokter Diederik

Geplaatst op 12 mrt 2022
Diepzeedokter Diederik

De vriendjes hebben op maandag samen met mij een mindmap gemaakt over wat ze allemaal eens graag zouden doen tijdens onze themaloze week. In de zandbak spelen, naar het park gaan, een taart knutselen, dansen, spelletjes met papegaai Luki en Geeloog spelen, een -jawel dit lees je goed- draakrat knutselen, de speelplaats opruimen en de regels tekenen, een ankylosaurus knutselen, nog meer dansen, een raceauto knutselen, … En zo ontstonden onze ‘speciale dagen’. Op maandag hielden we ‘taartendag’, op dinsdag ‘krullenbol-turn-parkdag’, woensdag was het dan weer ‘draakratdag’, donderdag was het ‘ankylosaurus-10jaarSLB-dag’ en op vrijdag bolden we uit met ‘race-autodag’.

 

Vanaf maandag wordt juf Imane de klasjuf. Zij gaat 2 weken werken rond het prentenboek: ‘Diepzeedokter Diederik’ van Leo Timmers naar aanleiding van haar doestage: een prentenboek centraal plaatsen.

 

Diederik is een diepzeedokter die zichzelf elke dag inzet en zeedieren helpt. Met zijn duikboot vaart hij de diepte in en houdt zo spreekbeurten vanuit zijn duikboot. Dit doet hij omdat de oceaan een grote blauwe waterwachtkamer is met zeedieren die zijn hulp goed kunnen gebruiken. Dokter Diederik verzorgt iedereen met een glimlach en staat altijd paraat om te helpen, maar op een dag raakt hij in moeilijkheden. De rollen draaien om waardoor dit keer de zeedieren de dokter helpen door samen te werken.

 

In haar eerste stageweek zal ze de focus leggen op de zeedieren, hun natuurlijke habitat en biedt ze de kleuters hieromtrent allerlei activiteiten aan. Tijdens haar tweede stageweek gaat ze meer aandacht besteden aan het thema ‘ziek zijn’ en ‘de dokter’.

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso