Koning van Katoren

Geplaatst op 8 okt 2020
Koning van Katoren

Vanaf maandag 5 oktober duikt de 3de graad van de Sint-Lukas Basisschool in de tijdloze klassieker ‘Koning van Katoren’. De hele maand oktober verkennen ze met het hoofdpersonage Stach het land van Katoren. Zo reizen ze door een nieuw land, zonder hun klasbubbel te moeten verlaten.

‘Het boek leent zich uitermate goed om creatief mee aan de slag te gaan:

  • In het boek is elke plaats waar Stach komt heel beeldend beschreven. Daardoor kunnen we al die plaatsen tot leven brengen met collagekunst. Zo maken we mooie kamishibai-vertelplaten

  • Daarnaast nodigen we ook een striptekenaar uit. Hij zal ons helpen om stukken van het verhaal om te zetten in beeld. Met al deze gemaakte vertelplaten gaan we op bezoek in de kleuterklassen en vertellen hen op deze leuke manier het mooie verhaal van ‘Koning van Katoren’.  

  • We leren al lezend de ministers uit het boek kennen. Per minister maken we een kort filmpje, zodat we de ministers ook aan de andere kinderen kunnen voorstellen. 

  • We worden zelf de pers van het land van Katoren en schrijven alle overwinningen en uitdagingen van de held Stach neer in onze eigen krant

De uitdagingen zelf zetten we om in verschillende klankverhalen.

terug

Onze klas

De link voor de oudercontacten kreeg je via mail