-- Onze eerste week zit erop!°

Geplaatst op 7 jun 2020
-- Onze eerste week zit erop!°

Hallo allemaal,


Onze eerste week zit er op!
           Zoals ik dinsdag reeds stuurde per mail,
              deed het voor iedereen deugd om elkaar terug te zien.

 

Het was fijn om weer samen, in onze klas bubbel, te kunnen spelen in de klas en op de kleine speelplaats. De speeltijden (in de voormiddag en op de middag) gaan afwisselend door op de kleine speelplaats en in de turnzaal. Ofwel doet  juf Isabelle toezicht, ofwel ikzelf.

Juf Helle (die de ochtend opvang voor de kleuters deed), gaat het middagtoezicht (van 12u15 – 13u30) voor onze slapertjes voor haar rekening nemen.
Misschien is jouw kleuter ondertussen gestopt met de middagdutjes?
Als je jouw kleuter graag laat rusten of slapen, gelieve mij dat dan te mailen aub.

Het zelfstandig handjes wassen bij de peuters gaat nog niet altijd even vlot, dus thuis kan dit zeker ook verder geoefend worden. Laat je peuter de kraan zelf open draaien, toon hoe de handjes eerst worden nat gemaakt,..
De handdoekjes en zeep die jullie meegaven blijven in de klas, dit lijkt ons het gemakkelijkste. Als er een gebruikte handdoek in de boekentas zit, mag je voor de volgende dag een nieuwe meegeven. Bedankt alvast!
Bekijk de afbeelding en het stappenplan die we ook gebruiken in de klas, print het af voor thuis en oefen regelmatig:
http://www.sintlukasbasisschool.be/klassen/54/fotoalbum/1972

 

Hier de link naar ons nieuwe fotoalbum met nieuw beeldmateriaal van deze week:
http://www.sintlukasbasisschool.be/klassen/54/fotoalbum/1964

 

Volgende week staan er allerlei leuke activiteiten te wachten op jullie kleuters. Ik probeer in te spelen op de interesses die momenteel leven, en die zijn divers en uiteenlopend.
Een bonte mix die iedereen zal prikkelen!
Vandaar dat ik nog niet voor één thema kies, maar tegemoet probeer te komen aan de dingen die ik opgemerkt heb deze week.
We werken rond een prentenboek dat de peuters (“Mama kwijt, van Chris Haugton) fantastisch vinden en breiden dit uit met uitdagende activiteiten voor de oudere kleuters… Onze oudere kleuters brachten geometrische figuren binnen in hun tekening… Dus we gaan verzamelen, groeperen met stickers en stempels en objecten leren herkennen qua vorm.. We gaan feest vieren met kinetisch zand met kaarsjes en decoraties…. In de bouwhoek kunnen we vrij experimenteren met een hellend vlak en rrrrrrrrollend materiaal.. We oefenen de voorzetsels met de personages uit het boek… We leren onze mama beschrijven zoals kleine Uil uit het boek adv een foto en we maken vrijdag tomatensoep!

 

- Brengen jullie een FOTO mee van mama?
- Brengen jullie een TOMAAT mee voor de tomatensoep? 
 


zondagse knuffels,

 juf K*

////

beeld: Bruno Munari
 

terug

Onze klas

“To enter the world of a child (or a cat) the least you must do is sit down on the ground without interrupting the child in whatever he is doing, and wait for him to notice you. It will then be the child who makes contact with you, and you (being older, and I hope not older in vain) with your higher intelligence will be able to understand his needs and his interests, which are by no means confined to the bottle and the potty. He is trying to understand the world he is living in, he is groping his way ahead from one experience to the next, always curious and wanting to know everything.”

Bruno Munari
// uit: Design as Art