CANTANIA 3 & 4 lj

Geplaatst op 7 jun 2016

Met ons 3e en 4e leerjaar werkten we het hele schooljaar mee aan het CANTANIA project. 
Op zondag 5 juni 2016 was er het slotconcert in Bozar te Brussel waar een heel schooljaar naartoe werd gewerkt. 

In deze clip zie je een aantal korte opnames van tijdens de generale repetitie in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten.

Muzikanten van het Nationaal Orkest van België: – Sophie Causanschi viool – Nathalie Lefin viool – Dmitri Ryabininaltviool – Taras Zanchak cello – Robertino Mihai contrabas –Ivo Hadermann hoorn – Jan Van Duffel hoorn – Katrijn Deneir piano – Kris Belligh bariton – Astrid Stockmansopraan – Jordi Domènech muziek – Père Riera tekst –Elisenda Carrasco i Ribot muzikale leiding – Marta Gilchoreographie, scenografie

In totaal waren ze met 550 leerlingen uit twintig Brusselse basisscholen en brachten ze de compositie ‘Het verdriet van Mimi’ van de Spaanse componist Jordi Domènech. Het verhaal werd geschreven door Pere Riera en gaat over de reis die Mimi met Cupido maakt om de man van haar dromen te vinden. Ze vliegen door tijd en ruimte en botsen op figuren die honderduit vertellen over de rol die Newtons wet van de zwaartekracht, de ontdekking van tiramisu of WhatsApp spelen in de evolutie van de mensheid. De professionele muzikanten van het Nationaal Orkest van België zorgen voor de begeleiding en toveren het slotconcert om tot een feest voor oog én oren. 

terug